Струнка фігура за місяць без спорту та ризику для здоров’я: 3 дієві поради від дієтологів

Зараз, напередодні пляжного сезону, проблема схуднення як ніколи актуальна. Щоб швидко скинути зайву вагу без виснажливих дієт і занять спортом, дієтологи радять "розігнати" метаболізм та прискорити обмін речовин. Зробити це не так складно, як може здатися.
Як "розігнати" метаболізм
Метаболізм визначає швидкість процесів, що безпосередньо впливають на життєдіяльність організму. Дихання, робота імунітету, швидкість перетравлення їжі – все це показники метаболізму. З віком ці процеси потроху сповільнюються. Тому і схуднути складніше, адже коли організм відчуває себе гірше і витрачає багато енергії на підтримку життєдіяльності, тоді сил на спалювання жиру не залишається.
Щоб поліпшити метаболізм, потрібно приділити увагу двом факторам.
По-перше, важливо не переїдати. Щоб не страждати від зміни звичного способу життя, дієтологи радять повільно перевести своє споживання їжі на більш скромні обсяги:

порція – поміщається в блюді діаметром не більше 15 см;
частота прийому їжі – 5-6 разів на день;
тривалість – мінімум 30 хвилин.

По-друге, не можна голодувати. Без регулярного постачання організму необхідних речовин не тільки не отримати гарної фігури, але і міцного здоров'я. Деякі жінки через бажання швидко схуднути вдаються саме до голодування або всякого роду дієт. Дієтологи категорично проти цього.
Завдяки голодуванню можна отримати лише короткостроковий результат, а потім повернення ваги. Крім того, можливо безліч негативних наслідків: випадання волосся, ламкість нігтів, погіршення кольору обличчя, збій менструального циклу.
Список продуктів для прискорення метаболізму
Деякі продукти та напої сприяють прискоренню обмінних процесів, до того ж налагоджують стан внутрішніх органів і загальне самопочуття. Ось 10 найбільш ефективних:

вода – чиста негазована;
зелений чай;
нежирні кисломолочні продукти;
гострий перець;
броколі;
грейпфрут;
імбир;
кориця;
зелені яблука або груші.
капсули риб'ячого жиру або Омега-3.

Дбаючи про те, щоб ці продукти були у раціоні, можна досить швидко позбутись зайвої ваги.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment